Αρχικη

Στους πρόποδες του όρους Συμβόλου, σε υψόμετρο 380 μέτρων και μόλις 5 χιλιόμετρα από τη θάλασσα βρίσκεται το Μυρτόφυτο. Το Μυρτόφυτο είναι ένα μικρό παραδοσιακό χωριό του Δήμου Παγγαίου του Νομού Καβάλας. Τα παλιά πετρόχτιστα σπιτάκια, τα λιθόστρωτα δρομάκια και οι μικρές πλατείες με τα μεγάλα δέντρα, σκαρφαλωμένα στον ορεινό όγκο του Συμβόλου συνθέτουν τη μαγική εικόνα που κάθε επισκέπτης ονειρεύεται.


Σ’ αυτό το ήρεμο και ονειρεμένο καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται ο Παραδοσιακός Ξενώνας Τσικρικώνη, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2014. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω του συνδυασμού βουνού και θάλασσας. Δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περπατήσει στα μονοπάτια του Συμβόλου και να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Το πράσινο της φύσης σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη κάθε επισκέπτη και θα τον ανταμείψει για την επιλογή του.


Το Μυρτόφυτο και ο Παραδοσιακός Ξενώνας Τσικρικώνη αποτελούν κατάλληλο προορισμό και για όσους αγαπούν τον αγροτουρισμό, αν σκεφτεί κανείς ότι στη διαδρομή για το χωριό υπάρχουν ατελείωτοι αμπελώνες και ελαιώνες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με την καλλιέργεια αμπέλου, όσο και με την παραγωγή οίνου, καθώς ο ξενώνας λειτουργεί παράλληλα με την Οινοποιία Τσικρικώνη.

logo normal

Μυρτόφυτο
Δήμος Παγγαίου
Νομός Καβάλας

 

Κινητό:
6973980683-5 & 6974767523